Omgeving

Wouwse Plantage is een kleine kern in de gemeente Roosendaal, in het midden van de 19e eeuw ontstaan na de ontginning van het land. Het land maakte oorspronkelijk deel uit van het markiezaat van Bergen op Zoom maar werd in 1795 aan de Nationale Domeinen en in 1839 weer aan baron Pierre Joseph de Caters verkocht die dit gedeelte van zijn domein na de cultivering ervan de naam Wouwse Plantage meegaf.

B&B Ouwerveldezicht ligt aan oostzijde van de Brabantse Wal. Informatie kunt u vinden op: www.brabantsewal.nl

Restaurant

Op ca 1,5 km afstand in onze straat Schouwenbaan is nieuw een restaurant genaamd Kwizien, Frank en Eline zijn de gastvrije uitbaters van deze unieke lokatie. Frank en Mitchell zijn de topkoks van dit restaurant die hun vak meer dan goed verstaan. Vele gasten die bij ons verbleven gingen U voor en allen waren vol lof over de oase van rust waarbij het bourgondische van Brabant en het Vlaamse samenkomt in een (H)eerlijke maaltijd . Meer informatie op www.kwizien.eu . Een restaurant waar wij bijzonder trots op zijn en waar het kwaliteit zeer goed is en zeker niet onbelangrijk goede prijs/kwaliteit.

Er zijn in de omgeving van Bed &Breakfast Ouwerveldezicht veel natuurgebieden onder andere:

 • Landgoed Wouwse Plantage. Wandelpaden door het natuurgebied hele jaar toegankelijk. De karakterestieke monumentale panden in het plantagecentrum zijn alleen opengesteld o.a. op de woensdagmiddagen in juli en augustus om 14.00 meer informatie op www.de-vierschaer-wouw.nl. Buiten deze periode informatie via het VVV Roosendaal www.vvvroosendaal.nl .  't Landgoed is maar 1,5 km van B&B Ouwerveldezicht verwijderd.
 • Landgoed Lievensberg (Heeft een blote voetenpad met een lengte van 2,5 kilometer, voert langs de mooiste plekjes van landgoed Lievensberg folder verkrijgbaar in B&B)
 • Landgoed Mattenburgh (www.brabantslandschap.nl)
 • Kalmthoutse heide (www.grensparkzk.nl)
 • Fort de Roovere in Halsteren aan de ligneweg met de mozesbrug  waar je langs een loopbrug door het water heenloopt.Wandelpad 2,5 km of 7,5.
 • Kasteeltuin Ravenhof, Moretusbos te Putte (www.staatsbosbeheer.nl)
 • Benedensas is een prachtig historisch sluizencomplex in de Steenbergsche Vliet. Heerlijk om te vertoeven en over te steken met een beweegbare voetgangersbrug.

Naast het fietsroutenetwerk Brabant kunt U ook gebruik maken van het Belgische fietsroutenetwerk. Fietsknooppunten 1, 28 en 81 in de directe route van de Plantage fietsroute van 35 km makkelijk te volgen via de zeskantige rood-witte bordjes in de omgeving van de Brabantse wal. Diverse fiets en wandelroutes in de omgeving te verkrijgen in de B&B.

B&B Ouwerveldezicht ligt nabij de langeafstandswandelroutes GR 5 en GR 11, het Grenslandpad, Brabantse Wal streekpad SP 17 en lange afstand fietsroutes LF 2 Stedenroute en LF 13 Schelde-Rheinroute. Kortom een eldorado voor fietsers, mountainbikers, wandelaars en natuurliefhebbers.

De zeven heerlijkheden route is ‘n ANWB autoroute met een lengte van 100 km een goed alternatief met regenachtig weer. In de middeleeuwen stond “heerlijkheid” voor het gebied dat toebehoorde aan een heer. Zoals de heerlijkheid van Bergen op Zoom, waartoe de zeven gemeenten langs deze prachtige route behoorden.

Naast natuur valt er nog veel meer te beleven in de omgeving van B&B Ouwerveldezicht.

Zo biedt de omgeving onder andere;

 • een golfbaan ( www.golfwouwseplantage.nl )
 • skydive centre Roosendaal
 • de bakkersmolen in Essen – Wildert (België) www.bakkersmolen.be
 • karrenmuseum de Kiekenhoeve Essen (België) www.karrenmuseum.be
 • ijsboerderij
 • kaasboerderij
 • kinderboerderij
 • geitenboerderij
 • arboretum in Kalmthout(België) Een tuin met wereldfaam. www.arboretumkalmthout.be
 • Rosada Factory Outlet te Roosendaal
 • Basiliek Oudenbosch (www.mediawiz.nl/OudenBosch)

Winkels

Alle noodzakelijke winkels zijn er op ca. 3 km afstand. Ook biologische producten en verse streekproducten zoals kaas, aardbeien, tomaten, asperges ed. bij diverse boeren in de omgeving te koop afhankelijk van het seizoen. U kunt ook de fietsen in de B&B gebruiken en de boerenboodschappen route rijden. Leuke route ook met de auto te doen voor lekkere eerlijke producten uit de omgeving.

.

Ook in de verdere omgeving is meer dan voldoende te zien en te beleven. Het Zeeuwse water, onder andere de Oosterschelde ligt op zo’n 30 km afstand. Antwerpen is met het boemeltreintje vanuit Essen (B) in 40 minuten te bereiken. Station Essen (Belgie) ligt op 3 km afstand parkeren is gratis.